Retete online

13.01.2015 07:11

Retete traditionale din bucataria romaneasca

https://www.kaufland.ro/Home/03_Recomandari/002_Retete/index.jsp

1. Bors cu perisoare

Preparare:
  • Zarzavatul se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei. Se adaugă peste el aproximativ 3 litri de apă şi se lasă să fiarbă.
  • Separat, carnea tocată se amestecă cu oul, orezul, sarea şi piperul. Se fac perişoare de mărimea unei nuci şi se pun cu grijă în zeama fierbinte. Se lasă să fiarbă aproximativ 45 minute la foc mic. Se adaugă roşia, ardeiul şi sare.
  • Se probează perişoarele, daca sunt fierte şi se adaugă borşul. Se lasă să clocotească şi apoi se stinge focul.
  • Separat, se amestecă gălbenuşurile cu smântâna şi zeamă fierbinte. Amestecul se toarnă în oala de ciorbă.
  • Se serveşte cu verdeaţă tocată mărunt, după gust şi cu ardei iute.
Ingrediente (6 Porţii):
    Pentru perişoare:
500 g   piept de pui, tocat
100 g   orez
1   ou
    sare
    piper
     
    Pentru ciorbă:
200 ml   smântână
250 ml   borş
2   morcovi
1   pătrunjel
¼   țelină
1   ceapă
1   roşie
1   ardei
2   gălbenuşuri
    sare
 
 
2. Bors cu perisoare
 
incercati   https://kauf.land/2D6